top of page

Terveys ja turvallisuus

 

 

Kuinka voit tietää, onko väliaikainen tatuointi turvallinen? On useita asioita, joita kannattaa ottaa huomioon, kun valitset väliaikaista tatuointia. Ensinnäkin, varmista aina, että tatuoinnit ovat myrkyttömiä. Tämä on erityisen tärkeää, jos aiot laittaa tatuoinnit lapsillesi. Myrkytön väliaikainen tatuointi on huomattavasti vähemmän todennäköisesti aiheuttaa reaktioita lapsen iholle.

Toinen asia, jota sinun kannattaa tarkkailla, on yrityksen käyttämä väri. Sinun on varmistettava, että värit ovat FDA-Euro-sertifioituja väriaineita ja ne noudattavat CSPC/CPSIA- ja ASTM-vaatimuksia. Tämä tarkoittaa, että tatuointeihin käytetyt värit eivät vahingoita ihoa. Tämä on tärkeä ominaisuus, koska markkinoilla on laittomia väriaineita, jotka voivat vahingoittaa ihoa. Väliaikaiset tatuoinnit ovat suoraan iholla, ja jos ainesosat eivät ole myrkyttömiä, ne voivat aiheuttaa sairauksia.

Viimeinen asia, jonka haluat tarkistaa, on, että tatuoinnit on valmistanut luotettava yritys. Takeatattoo.com on toiminut väliaikaisten tatuointien alan johtajana 21 vuotta.

Kuinka tunnistan eron? On olemassa muutamia erilaisia väliaikaisia tatuointeja, joiden kanssa sinun tulisi olla tuttu: Laajimmin käytetty väliaikainen tatuointi tulee veden siirtokuvana (vesisiirto). Tatuointi on kuva, joka on painettu vettä läpäisevälle paperille. Paperi asetetaan mustepuoli alaspäin ja kuvan siirtämiseksi iholle tarvitaan kosteutta. FDA ja Euro kontrolloivat vaativat, että vesi-siirtotatuoinnit käyttävät vain kosmetiikassa hyväksyttyjä pigmenttejä; tämä tarkoittaa, että ne ovat myrkyttömiä. Ne on helppo poistaa vauvaöljyllä tai hankausalkoholilla (mutta ei saippualla ja vedellä). Monet Kiinassa tai Taiwanissa valmistetut vesi-siirtotatuoinnit eivät täytä näitä standardeja. Älä osta vesi-siirtotatuointeja, jotka eivät anna mitään viitteitä niiden valmistuksessa käytetyistä aineosista. Sinun tulisi myös välttää tatuointeja, jotka on digitaalisesti painettu väliaikaisen tatuointisiirtopaperille. Digitaaliset musteet eivät ole turvallisia iholla käytettäväksi ja voivat aiheuttaa ärsytystä.

Airbrush-väliaikaiset tatuoinnit ovat myös yhä suositumpia; niillä ei kuitenkaan aina ole yhtä hyvää ulkonäköä tai kestävyyttä kuin vesi-siirtotatuoinneilla, mutta ne ovat myös turvallinen vaihtoehto. Tatuoinnin suunnittelu toteutetaan ruiskuttamalla tatuointiin taiteilijan toimesta käyttäen sapluunaa ja alkoholi-pohjaisia, FDA-Euro hyväksyttyjä kosmeettisia musteita. Jos harkitset tätä tyyppiä, varmista, että kysyt tatuointitaiteilijalta, millaisia musteita käytetään ennen kuin jatkat. Airbrush-väliaikaiset tatuoinnit on myös helppo poistaa hankausalkoholilla tai vauvaöljyllä.

Monet teemapuistoissa tai rannoilla saadut väliaikaiset tatuoinnit ovat hennapohjaisia tatuointeja. Henna on kasviperäinen aine, joka maalataan iholle ja värjää sen punaisen-oranssin-ruskeaksi. Henna kestää yleensä pari viikkoa, jos se levitetään oikein, mutta se ei muistuta aitoa tatuointia ja sen levittämisen prosessin ja kuivumisajan vuoksi se ei yleensä ole hyvä vaihtoehto lapsille. Jos valitset hennaväliaikaisen tatuoinnin, varmista, että se on puhdasta hennaa. Ruskea, kasviperäinen henna ei yleensä aiheuta allergisia reaktioita ja on yleensä turvallinen kaikille ihotyypeille. ***VAROITUS: Vakavia ongelmia voi aiheutua hennan käytöstä tietyillä lisäaineilla. FDA ilmoittaa, että "musta henna" -käsintehtyjen väliaikaisten tatuointien käyttö on erityisen vaarallista, joten varmista, mitä käytetään. (Huom: Tämä ei koske vesi-siirtotatuointeja, joissa on hennakuvio.) Vesi-siirto hennaväliaikaiset tatuoinnit ovat täysin turvallisia!

Testaus ja Vaatimustenmukaisuus Olemme ylpeitä tuotteistamme. Huomaa, että kaikki Takeatattoo.comin valmistamat tuotteet testataan vuosittain varmistaaksemme, että ne täyttävät tai ylittävät seuraavat säädökset ja vaatimukset.

USA

21 CFR (73, 74, 81, 82, 700 to 740): Kosmetiikan etikettien tarkistus

16 CFR 1500: Mekaaninen ja fysikaalinen testaus, toksikologinen riskinarviointi (TRA)

16 CFR 1303: Lyijy pinnan päällysteessä

Cal Prop 65: Lyijy, Arseeni, Elohopea, Kadmium, ftalaatit (CPSIA)

21 CFR 700.13: Elohopea kosmetiikassa

Veteen liukenevat raskasmetallit: CPSIA 2008: Kuluttajatuotteiden turvallisuus, osa 106 (ASTM F963-11-4.3.5.1(2))

Veteen liukenevat raskasmetallit: CPSIA 2008: Kuluttajatuotteiden turvallisuus, osa 106 (ASTM F963-11-4.3.5.1(2))

Pb, Hg, Cd, Cr pakkauksissa: Pakkauksen myrkylliset aineet selvityskeskus (NERC)

16 CFR 1500.14(a, b) (8): LHAMA-tarkistus (ASTM D-4236)

USP <51>, <61>, <62>: Mikrobiologinen analyysi

Eurooppa

2009/48/EC: Toksikologinen riskinarviointi (TRA)

1223/2009/EC: Kosmeettisten tuotteiden turvallisuusraportti (CPSR) A & B

94/62/EC: Pakkaukset ja pakkausjäte

EN 71-1:2011: Mekaaninen ja fysikaalinen testaus

EN 71-2: Syttyvyys

EN 71-3: Tiettyjen (raskaiden) metallien migraatio

EN 71-9 -sarja: Primääriset aromaattiset amiinit, väriaineet, liuotinmigraatiot, säilöntäaineet

EC 1907/2006 REACH, liite XVII, kohta 51 & 52 – Ftalaatit

EC 1907/2006 REACH, artikla 59(10): Erittäin huolestuttavat aineet (SVHC)

USP <51>, <61>, <62>: Mikrobiologinen analyysi Kanada

SOR/2011-17, SC 2010, c21: Toksikologinen riskinarviointi (TRA)

C.R.C.c. 869: Kosmetiikan etikettien tarkistus

R.S.Q., c. C-11: Ranskan kielen peruskirja

SOR/2011-17: Mekaaninen ja fysikaalinen testaus

SOR/2005: Pinnan päällystysmateriaalit – Lyijy

SOR/2010-298: Ftalaattimääräykset

SOR/2010-298 (Raskasmetallipilaantumiset): ASTM F963

USP <51>, <61>, <62>: Mikrobiologinen analyysi

bottom of page